Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Volajte v čase(Po-Ne, 8-22 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 100 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Tipy, rady, triky
  4. Technológia pečenia korpusov.

Technológia pečenia korpusov.

Základným pravidlom je aby korpus bol vláčny, lahodný a jemný aj napriek tomu že bude súčasťou torty kde sa kladie dôraz aj na pevnosť torty. V tomto ohľade si musíme stanoviť určité kompromisy pevnosť torty verzus chuť a vláčnosť. Chcete si uľahčiť pečenie korpusov a objednať už hotový korpus ? Na stránke eshop-u FondaCake si môžete objednávať korpusy už pripravené a upečené.

Korpusy po upečení by mali zostať rovné, bez pripálených okrajov. V tomto nám tiež pomôže pár trikov ktoré si ukážeme. Rozdelíme si to do katégorií:

  • V čom sa budú korpusíky piecť

  • Správny pomer vajíčka/cukor/múka

  • Postup pečenia

Základom vláčneho a pevného korpusu je správna forma na pečenie. Skoro všetci na pečenie používajú ráfiky a rôzne plechové formy. Dajú sa aj v tomto prípade dosiahnuť uspokojivé výsledky. Avšak prečo sa uspokojiť s priemerným výsledkom keď môžeme mať perfektný výsledok? Na toto nám postačí špeciálna forma ktorá má povrch upravený tak, aby sa nelepil. Na našom eshope ju budeme mať v ponuke čoskoro, v prípade záujmu nám volajte Kontakt

Forma PME

Forma má dno, čiže nemusíme dno vystielať papierom na pečenie ako je to v prípade ráfikov na pečenie korpusov. Avšak odporúčam formu aj napriek tomu vymastiť maslom.

Dôležitým prvkom však pri tejto forme bude špeciálna manžeta na pečenie. V prípade záujmu nás kontaktujte, čoskoro budú na predaj aj v eshop-e.

Manžeta PME

Táto manžeta sa celá ponorí do studenej vody (nežmýcha) a použije sa na obalenie formy na pečenie. Je dĺžkovo nastaviteľná, dá sa použiť na rôzne priemery tort. Manžeta nám zabezpečí rovnomerné pečenie, pretože chladí formu z vonku a nestane sa tak že vonkajšie strany korpusu budú hnedé alebo pripálené. Čiastočne to zamedzí aj vydúvanie korpusu, vydúvanie korpusu budeme riešiť v ďalšej kapitole. Týmto spôsobom zabezpečíme vynikajúci vláčny korpus.

Forma s manžetou PME

Druhým zásadným prvkom dokonalého korpusu je správny pomer vajec/cukor/múka :

Pomer 50% / 25% / 25% - Ideálna vláčnosť korpusu bez vydúvania korpusu

Pomer 33% / 33% / 33% - Korpus bude suchý a hutný (tu je kompromis spomínaný vyššie)

Keď to zhrnieme tak na 100g múky, 100g cukru potrebujeme cca 4 vajíčka. CCA píšem preto, lebo nie každé vajíčka sú rovnaké, preto odporúčam aj vajíčka vážiť aby nebol výsledok pečenia vždy iný.

A vo finále perfektne upečených korpusov tu máme zopár zásad ako správne piecť a pár ďalších rád. Múku vždy preosejte, robíme to preto aby bola vzdušnejšia. Vajíčka vždy šľahajte dostatočne dlho aby po upečení nám na korpuse nevznikol kráter. Pečieme v rúre na cca 160 stupňov aby sa nestalo že nám korpus zostane neprepečený. Keďže je každá rúra iná, odporúčam experimentovať. Počas pečenia nikdy rúru neotvárame. Ak chceme upiecť kakaový korpus, nahradíme gramážou múku kakaom do maxima 50% , čím viac kakaa dáme tým bude korpus suchší.

Prajem veľa úspechov pri pečení korpusov

Milan - autor článku

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Sladké novinky do vášho e-mailu
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
Najčítanejšie na blogu
Kde nás nájdete

Pri Strelnici 1

Bratislava - Trnávka, 82104

Kontakty
Logo
FondaCake
Katrinec Milan
Katrinec Milan
Volajte v čase(Po-Ne, 8-22 hod.)
@FondaCake s.r.o.