Čo je mascarpone | Blog FondaCake
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Volajte v čase(Po-Ne, 8-22 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 100 € a máte dopravu ZADARMO
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Tipy, rady, triky
  4. Mascarpone, syr ktorý si zamilujete

Mascarpone, syr ktorý si zamilujete

Na začiatok vám troška porozprávam čo to vlastne ten pojem Mascarpone je. Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania srvátky. Pochádza z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamojšom dialekte syr ricotta), dnes sa však vyrába po celom Taliansku. Mascarpone sa používa ako prísada do dezertov (napr. tiramisu) a tort. Mascarpone je bielej farby, čerstvý vonia ako smotana a často sa zmiešaný so syrom ricotta používa namiesto masla. Rýchlo sa kazí, preto sa zvykol vyrábať v zime. Tento syr ľahko dostane príchuť iného jedla a preto je potrebné ho skladovať oddelene. Mascarpone sa dá kúpiť v obchode, niektorí vyrábajú akúsi imitáciu: Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca. 10 minút, až kým sa smotana nezrazí. Zmes necháme odkvapkať v utierke.

Mascarpone je v cukrárenskej výrobe FondaCake spolu so živočíšnou šľahačkou najpoužívanejšia surovina na výrobu dezertov. Pre jemnejšiu chuť dezertov odporúčame šľahať mascarpone spolu so šľahačkou a štipkou cukru. Dosiahneme tým jemnejšiu konzistenciu. Kľudne na základné dezerty v pomere 50% / 50%

Najobľúbenejšia kombinácia k mascarpone je určite ovocie. Nič z dezertov neosvieži tak dobre ako napríklad Pavlova tortička s mascarpone a veeeeeľa ovocím. V nasledujúcom odstavci si predstavíme pár dezertov, ktoré sú pre mascarpone typické.

 

"

Cheescake, jeden z najobľúbenejšíich zákuskov modernej doby

"

Tiramisu, už skoro tradičný dezert aj na slovensku s chuťou kávy

"

Makarónky, pochúťka z Francúzska z mandľovej múky a krémov na báze mascarpone

"

Trošku menej tradičné ale o to chutnejšie medové pláty s mascarpone a ovocím

 

 

Dobrú chuť praje Milan

@Autor: Milan Katrinec, texty v tomto článku nie je možné voľne síriť bez súhlasu autora

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Sladké novinky do vášho e-mailu
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
Najčítanejšie na blogu
Kde nás nájdete

Pri Strelnici 1

Bratislava - Trnávka, 82104

Kontakty
Logo
FondaCake
Katrinec Milan
Katrinec Milan
Volajte v čase(Po-Ne, 8-22 hod.)
@FondaCake s.r.o.